MI A NAPI HANGZÓ BIBLIA?

 

A Napi Hangzó Biblia 365 részre, azaz az év minden napjára bontva tartalmaz egy részt az Ószövetségből, az Újszövetségből, a Zsoltárokból és a Példabeszédekből. Vagyis az I. Mózes 1,1 az első részben, január elsején hallható, csakúgy mint a Máté 1,1. A Jelenések Könyve 22. része pedig december 31-én, a 365. részben, hasonlóan a Malakiás 4-hez.

Így, ha minden nap csak 20 percet töltesz a Napi Hangzó Biblia hallgatásával, egyetlen év leforgása alatt végighallgathatod a Szentírást.

Ilyen formában könnyen teljesíthető sok krisztusi hívő álma: hogy végigolvassa, illetve végighallgassa a teljes Bibliát.

Különböző fordításokból olvasok. Ettől egyrészt változatosabb a felolvasás, másrészt van lehetőségünk megismerni több fordító tollából a Szentírás nyelvezetét.

A felolvasás végén néhány percben elmondom a gondolataimat az aktuális résszel kapcsolatosan, elősegítve ezzel a Szentírás értelmezését.

Remélem, hogy ezzel sok hívő testvéremnek segítek a számunkra legfontosabb könyv megértésében.

2017. áprilisában elkezdtem az epizódok újrakeverését és újradátumozását. Így mostantól a 365 rész valóban január elsején Mózes első könyvével indul és december 31-én a Jelenések 22. részével zárul (korábban ez nem így volt). Remélem, hogy így mindenkinek áttekinthetőbb lesz a Napi Hangzó Biblia.

Testvéri szeretettel,

Rácz S. Roland

A kezdetek…

2013-ban, egy szép verőfényes január 17-i napon támadt egy ötletem (hiszem, hogy Istentől volt), hogy kezdjem el felmondani a Biblia részeit napi bontásban, mert angolul már évek óta hallgattam hasonló formában (végzettségeimet tekintve angoltanár is vagyok :-). Azzal az erővel és lelkesedéssel elkaptam az első szembejövő diktafont, amit otthon találtam és beolvastam néhány igeszakaszt egy internetről lenézett (szabadon felhasználható) beosztás szerint, éppen onnan, ahol egyébként is tartottam. Fel is töltöttem, elkészítettem egy alapszintű html kódot, hogy a részek letölthetőek legyenek, azután hosszú órákon át böngésztem és tanultam, hogyan lehet az iTunes-ra felölteni Podcastet. Utána szintén megírtam a hozzávaló RSS kódot és létrehoztam a www.facebook.com/napihangzobiblia oldalt. Hát így kezdődött… Aztán jött a lavina… Ezer letöltés, kétszáz lájk, háromezer letöltés és csak jöttek, jöttek a lájkok..10.000…20.000…30.000…40.000….50.000 🙂

Nem tudom egyelőre, hol lesz a vége, ez teljesen Isten kezében van. Olybá tűnik, hogy egy új, Isten Igéje köré szerveződő közösség született, akik számára fontos, hogy minden nap ott legyen életükben a Biblia.

Rácz S. Roland és Anita Rómában

Ja, a nevem (azt hiszem, már tudjátok :-)), Rácz S. Roland (a fenti képen a feleségemmel állunk Rómában 2013. januárjában). 1989. októberében fogadtam be a szívembe Krisztust és azóta körülbelül öt ember életét éltem. Fogok sokkal többet is írni, de mostanában nagyon elfoglalt lettem, próbálok a minőségen meg úgy az egész szolgálaton javítani.

Köszi mindenkinek minden hálás szót és köszönetet! Ezek éltetnek!

Hozzászólások

 1. Tóthné Simonfalvi Ibolya szerint:

  Csodálatos számomra ez a szép szolgálat. Isten kegyelméből – testvéremen keresztül – már évek óta hallgathatom a Bibliát ‘úton – útfélen’. Azóta nem számít a lekésett vonat, vagy bárhol a sorban állás…
  Amikor megjelent az Újszövetség egyszerű fordítása, mind a hat gyermekemnek megvettem, mert fontosnak tartottam, hogy a ma használatos magyar nyelven olvassák Isten Igéjét.
  Most, hogy az Ószövetség könyveit is így hallgathatom, ez Isten csodálatos kegyelme. A testvérem már alig lát, és neki is CD-re tudom másolni az itt letöltött részeket. Van egy teljesen vak barátnőm, aki szintén csak ilyen módon hallgathatja a Biblia üzeneteit – neki is tovább adhatom CD-n.
  Isten áldja meg életeteket és szép munkátokat! Hálával tartozom Istennek Értetek!
  Tóthné Simonfalvi Ibolya / Pécelről

 2. audbible szerint:

  Köszönjük szépen ezt a fantasztikus levelet, hálásak vagyunk Istennek értetek!

 3. Vidáné Hegyi Andrea szerint:

  Sok áldást kívánok életedre és munkádra!

 4. Sáriné Kovács Andrea szerint:

  Nagy örömet okoz a Biblia hallgatása- különösen örülök a hozzáfűzött magyarázatoknak-.
  Isten áldja meg gazdagon ezt a szolgálatot, és szolgáljon ez nagyon sok ember lelki épülésére.

 5. Pálné Román Éva szerint:

  Hiszem, hogy a Napi Hangzó Biblia működése egy szuper új lehetőség Isten országának építésére, sok ember Istenhez vezetésére! Hiszem, hogy áldás van rajta és rajtatok Roland személyesen is! Ámen! Legye- tek továbbra is kitartóak ebben az értékes munkában! GBU! Éva

 6. Erdelyi Klara szerint:

  Kedves Roland és felesége,

  nagyon kedves foto ez amit megosztottál magatokról – igazán csodálatos a kezdeményezésed a napi hangzó Bibliával – nagyon kellemes hallgatni az interpretálásodban az Isten Igéjét – igaz én jobban szeretem (mert jobban megszoktam) a Károli bibliaforditást – nagyon jó hogy a fiatalok körében is terjed az Ige – söt hogy egyenesen erre szánod oda a szabadidöd egy jelentös részét – az Úr áldjon meg érte gazdagon. Folytassátok kitartóan – így tovább….

  Üdv: E.K.

 7. Erdei Edit szerint:

  Most találtam erre az oldalra és nagyon tertszik,ezután gyakran fogom látogatni. A bibliai könyvek magyarázata nagyon érdekelne,csak sajnálattal látom,hogy csak Zakariás könyve van meg. Legalábbis én ennyit látok.Várható,hogy a többi is készül? Sokakat érdekelne szerintem.
  Nagyon örülök,hogy ilyen formában is eljuthat az evangélium az emberekhez.Kívánom Isten áldását erre a munkára továbbra is. Csodálatos,hogy Isten minden munkájához talál embereket,akik azt elvégezzék. Valamint dicsőség Neki azért,hogy volt egy ember,aki engedelmeskedett,hogy cselekedje az Ő akaratát ezen a téren. Az Örökkévaló áldjon meg gazdagon testvérem és jótetszése legyen rajtad és munkádon mindvégig. Ámen.

  1. audbible szerint:

   Kedves Edit!
   Nagyon köszönjük az áldást és az imákat!
   Igen még csak Zakariás könyve van feltöltve, kissé lemaradtunk a többivel. Igyekszünk mihamarabb folytatni a bővítést. Már készül. Ezért folyamatosan nyitva áll a lehetőség nálunk a szolgálatra akár ebben, vagy más tevékenységekben, ami a NHB-val kapcsolatos.
   Szeretettel üdvözöllek: Bóbis Ildikó

 8. Reichert Rudolf szerint:

  Üdv Roland!
  Hogy és hol lehet a szolgálatot támogatni?
  Küld el egy mailen.
  Köszi.

 9. György Ildikó szerint:

  Először is szeretném megköszönni,hogy mindennap hallgathatom a Napi hangzó bibliát,továbbá szeretnék néhány gondolatot megosztani veletek!
  Rohanó világban élünk,a vesztébe rohan mindenki,de néha csak a lelkünkben megállni és kérni Istent,hogy adjon erőt ,hogy tovább végezzük munkánkat vagy segítsen ,hogy segíthessünk másokon egyáltalán nem nehéz. Igen, sokszor küzdeni kell azért ,hogy ne ragadjon magával a társadalom,de igaz hittel semmi sem lehetetlen.
  Isten áldjon meg benneteket Roland!

 10. Horváth Ákos szerint:

  Kedves Roland,
  Köszönöm. Pont erre volt szükségem, szükségünk.

 11. irma szerint:

  Igen, tényleg, fiatalok, életerősek vagytok. Isten tartson meg sokáig. Egy kérdésem volna, nem értettem a bemutatkozásodnál, kedves Roland, mit jelent ,,azóta körülbelül öt ember életét éltem,,?
  Előre is köszönöm a választ, irma

  1. audbible szerint:

   Szia, köszönjük a jókívánságokat! Az öt élet csak annyit jelent, hogy rengeteg dolgot csináltam életemben, nagyon sok helyen voltam és sok mindent láttam és megtapasztaltam. Üdv, Rácz S. Roland

 12. Kovács Zsuzsa szerint:

  Kedves Roland és Segítője, Segítői!

  Nagyon-nagyon köszönöm a felolvasásokat, az azt követő magyarázatokat, gondolatokat! Január óta hallgatlak Benneteket! Most már ott tartok, ha netalán kimarad egy-egy nap (nyaralás, szabadság) akkor már hiányzik ez az értelmes és legfőbb szellemi táplálékot nyújtó oldal! A legtöbbször a youtub-on hallgatom a felolvasásokat, a Bibliát!

  Már várom, hogy a Jelenések könyvét olvasd, Roland! És arra is kíváncsi leszek, hogy azt vajon hogy magyarázod? Őszintén szólva én hitbelileg ott tartok, hogy már nem kell meggyőzni arról, hogy Isten Élő és az Ő Fia köztünk van, és hogy újra el fog jönni!

  Sokszor a mindennapokat nehéz úgymond kibírni, mert én legszívesebben már éjjel-nappal csak az Igével foglalkoznék. De tudom, hogy a világi “kötelességeinknek” is eleget kell tenni és bizony pl. a munkahelyen is tilos ebédidőben Bibliát olvasni nyíltan, el kell tenni, ha a főnök megjelenik. Értitek, hogy miről beszélek?

  Ezért várom nagyon már, hogy “mindörökké az Úrral legyünk” – hisz végtére is nem ez a felolvasásaidnak a célja, Roland? 🙂

  1. audbible szerint:

   Szia, köszönjük a jókívánságokat! A Jelenések Könyvét egyszer már felolvastam és teljes egészében elérhető itt : http://napihangzobiblia.hu/osszes-napi-hangzo-biblia-epizod-egyben/ . De, a célja a felolvasásnak, hogy eljussunk a következő világba, az Új Teremtésbe, amit Isten hoz létre számunkra. Fel sem tudjuk fogni, hogy mi vár ránk…. 🙂

 13. Tremb eczki Jánosné szerint:

  Köszönöm, óriási lehetőséghez jutottam általad !!!!!!!!!!!!!!!!!! Anikó