MI A NAPI HANGZÓ BIBLIA?

 

A Napi Hangzó Biblia 365 részre, azaz az év minden napjára bontva tartalmaz egy részt az Ószövetségből, az Újszövetségből, a Zsoltárokból és a Példabeszédekből. Vagyis az I. Mózes 1,1 az első részben, január elsején hallható, csakúgy mint a Máté 1,1. A Jelenések Könyve 22. része pedig december 31-én, a 365. részben, hasonlóan a Malakiás 4-hez.

Így, ha minden nap csak 20 percet töltesz a Napi Hangzó Biblia hallgatásával, egyetlen év leforgása alatt végighallgathatod a Szentírást.

Ilyen formában könnyen teljesíthető sok krisztusi hívő álma: hogy végigolvassa, illetve végighallgassa a teljes Bibliát.

Különböző fordításokból olvasok. Ettől egyrészt változatosabb a felolvasás, másrészt van lehetőségünk megismerni több fordító tollából a Szentírás nyelvezetét.

A felolvasás végén néhány percben elmondom a gondolataimat az aktuális résszel kapcsolatosan, elősegítve ezzel a Szentírás értelmezését.

Remélem, hogy ezzel sok hívő testvéremnek segítek a számunkra legfontosabb könyv megértésében.

2017. áprilisában elkezdtem az epizódok újrakeverését és újradátumozását. Így mostantól a 365 rész valóban január elsején Mózes első könyvével indul és december 31-én a Jelenések 22. részével zárul (korábban ez nem így volt). Remélem, hogy így mindenkinek áttekinthetőbb lesz a Napi Hangzó Biblia.

Testvéri szeretettel,

Rácz S. Roland

A kezdetek…

2013-ban, egy szép verőfényes január 17-i napon támadt egy ötletem (hiszem, hogy Istentől volt), hogy kezdjem el felmondani a Biblia részeit napi bontásban, mert angolul már évek óta hallgattam hasonló formában (végzettségeimet tekintve angoltanár is vagyok :-). Azzal az erővel és lelkesedéssel elkaptam az első szembejövő diktafont, amit otthon találtam és beolvastam néhány igeszakaszt egy internetről lenézett (szabadon felhasználható) beosztás szerint, éppen onnan, ahol egyébként is tartottam. Fel is töltöttem, elkészítettem egy alapszintű html kódot, hogy a részek letölthetőek legyenek, azután hosszú órákon át böngésztem és tanultam, hogyan lehet az iTunes-ra felölteni Podcastet. Utána szintén megírtam a hozzávaló RSS kódot és létrehoztam a www.facebook.com/napihangzobiblia oldalt. Hát így kezdődött… Aztán jött a lavina… Ezer letöltés, kétszáz lájk, háromezer letöltés és csak jöttek, jöttek a lájkok..10.000…20.000…30.000…40.000….50.000 🙂

Nem tudom egyelőre, hol lesz a vége, ez teljesen Isten kezében van. Olybá tűnik, hogy egy új, Isten Igéje köré szerveződő közösség született, akik számára fontos, hogy minden nap ott legyen életükben a Biblia.

Rácz S. Roland és Anita Rómában

Ja, a nevem (azt hiszem, már tudjátok :-)), Rácz S. Roland (a fenti képen a feleségemmel állunk Rómában 2013. januárjában). 1989. októberében fogadtam be a szívembe Krisztust és azóta körülbelül öt ember életét éltem. Fogok sokkal többet is írni, de mostanában nagyon elfoglalt lettem, próbálok a minőségen meg úgy az egész szolgálaton javítani.

Köszi mindenkinek minden hálás szót és köszönetet! Ezek éltetnek!