Mit jelent a megtérés? Hogyan lehet megtérni Jézus Krisztushoz?

A Napi Hangzó Biblia nem titkolt célja, hogy minél több ember felhagyjon korábbi, Istentől elfordult életétől és teljesen új életet kezdjen. Jézus Krisztus úgy fogalmazott, amikor megkezdte nyilvános szolgálatát, hogy “forduljatok Istenhez, mert elközelített Isten királysága”. Ezzel egy új korszak nyílt meg a világtörténelemben, amely a mai napig tart. Lehetővé vált szó szerint az újjászületés és a tényleges belépés Isten közelségébe Jézus Krisztus személyén keresztül.

Ennek első lépéseként lényeges, hogy az ember felismerje, hogy bűnös emberként él és a bűnei kárhoztatják őt az örök ítéletre. De az Istenhez való odafordulást és a bűnök elhagyását követően Jézus Krisztusban örök életet kap, ráadásul újjászülethet víztől és Szent Szellemtől. Fontos tehát, hogy miután hallottuk a Biblia szerinti evangéliumot (vagyis jó hírt), forduljunk Isten felé. Ha ezt megtesszük, már nem kell a lelkiismeretünket terhelő bűnök miatt elkárhoznunk. Elég, ha megbánjuk azokat és befogadjuk Jézus Krisztust a szívünkbe, mint személyes megváltónkat.

Lényeges, hogy ezt ne csak csendesen, magunkban tegyük meg, hanem hangosan valljuk is meg. Ezt elmondhatjuk saját szavainkkal is, de valaki után is imádkozhatjuk a megtérés imáját, amely egy olyan mérföldkő az ember életében mint mikor fizikálisan a világra jött.

Például ha letöltöd és meghallgatod Hóseás próféta szerelmi történetét (amely innen tölthető le: http://www.napihangzobiblia.hu/hoseas.mp3 ), egyrészt megérted Isten szeretetének a természetét, másrészt el tudod mondani a megtérők imáját, ami a történet után hallható. Bátran töltsd le, hallgasd meg és mondd el az imát!  A lényeg, hogy valóban hittel és hangosan mondd ki! Ha ezt megtetted, óriási lépést tettél Isten felé és kérünk, hogy vedd felünk a kapcsolatot az info@napihangzobiblia.hu e-mail címen.

Nem utolsó sorban: köszöntünk Jézus Krisztus és Isten családjában a megváltottak között!!! Kívánjuk, hogy az új életedben érett krisztusi tanítvánnyá válj és eljuss a Krisztusban ékeskedő érett kor szintjére!

A megtérést követően létrejön bennünk az új ember, akinek a fejlődéséhez ugyanúgy táplálékra van szüksége mint egy csecsemőnek, csak ez a csecsemő a láthatatlan világból nyeri a szellemi táplálékot.

Ezt a táplálékot Isten beszéde szolgáltatja, mégpedig az Egyházban elhelyezett szolgálati ajándékokon keresztül, akik a “nyers ” Igét, ami több ezer évvel ezelőtt íródott, “emészthetővé” teszik a csecsemők számára. A tej itala lehet többek között a “Kereszténység Hat Alaptanítása” Derek Prince-től. Keressetek rá a Google-ön, több online áruházból elérhető írott és hallgatható formában egyaránt. Ez a mű részletesen leírja és segít megérteni a keresztény alaptanításokat a megtéréstől az örök ítéletig bezárólag. Ezek az alaptanítások az alábbi linkeken érhetők el:

1. A kősziklára alapozva: https://youtu.be/wRcDjIqLd0g
2. Isten Igéjének hatalma és ereje: https://youtu.be/5uEbEXtBt4g
3. Hitre jutás megtérés révén: https://youtu.be/SwL1ePokn9Q
4. A hit és a cselekedetek: https://youtu.be/sFrRYMM6zDg
5. Bemerülés vízbe: https://youtu.be/0yZzpAvUdGA
6. Bemerülés Szent Szellembe: https://youtu.be/waqaexJLneE
7. Isten erejének átadása: https://youtu.be/ntvahu68uiA
8. Az idők végén: https://youtu.be/-IAADhKt7oY
9. A test feltámadása: https://youtu.be/k2dO44LO9_4
10. Az utolsó ítélet: https://youtu.be/CqGk6eh-Xls

Ezen felül Krisztus testében mindenfelé vannak Bibliaiskolák, amelyek további szellemi táplálékot szolgáltatnak az óvodás kortól a felnőtt korig mindenkinek. Az evangéliumi keresztény irodalom kb. 80%-a angol nyelven elérhető, de szerencsére rengeteg olyan jó minőségű tanítás lett már lefordítva ezeken kívül is magyar nyelvre, amely képes tovább szellemi eledellel ellátni a fejlődni kívánó hívőket. De a fejlődés egyik leglényegesebb eleme, hogy mivel a hívő Krisztushoz tartozik és belemerítkezett az Ő nevébe, azzal egyúttal kifejezte az irányú szándékát, hogy Krisztus testéhez tartozik. A Krisztus teste a hívők közössége, ami nélkül nincs kereszténység és nincs fejlődés. Független kereszténység nem létezik a Bibliában.

A csecsemőkortól az érett Krisztusi korig a közösség meghatározó mindenki életében.