Mit jelent a megtérés? Hogyan lehet megtérni Jézus Krisztushoz?

A Napi Hangzó Biblia nem titkolt célja, hogy minél több ember felhagyjon korábbi, Istentől elfordult életétől és teljesen új életet kezdjen. Jézus Krisztus úgy fogalmazott, amikor megkezdte nyilvános szolgálatát, hogy “forduljatok Istenhez, mert elközelített Isten királysága”. Ezzel egy új korszak nyílt meg a világtörténelemben, amely a mai napig tart. Lehetővé vált szó szerint az újjászületés és a tényleges belépés Isten közelségébe Jézus Krisztus személyén keresztül.

Ennek első lépéseként lényeges, hogy az ember felismerje, hogy bűnös emberként él és a bűnei kárhoztatják őt az örök ítéletre. De az Istenhez való odafordulást és a bűnök elhagyását követően Jézus Krisztusban örök életet kap, ráadásul újjászülethet víztől és Szent Szellemtől. Fontos tehát, hogy miután hallottuk a Biblia szerinti evangéliumot (vagyis jó hírt), forduljunk Isten felé. Ha ezt megtesszük, már nem kell a lelkiismeretünket terhelő bűnök miatt elkárhoznunk. Elég, ha megbánjuk azokat és befogadjuk Jézus Krisztust a szívünkbe, mint személyes megváltónkat.

Lényeges, hogy ezt ne csak csendesen, magunkban tegyük meg, hanem hangosan valljuk is meg. Ezt elmondhatjuk saját szavainkkal is, de valaki után is imádkozhatjuk a megtérés imáját, amely egy olyan mérföldkő az ember életében mint mikor fizikálisan a világra jött.

Például ha letöltöd és meghallgatod Hóseás próféta szerelmi történetét (amely innen tölthető le: http://www.napihangzobiblia.hu/hoseas.mp3 ), egyrészt megérted Isten szeretetének a természetét, másrészt el tudod mondani a megtérők imáját, ami a történet után hallható. Bátran töltsd le, hallgasd meg és mondd el az imát!  A lényeg, hogy valóban hittel és hangosan mondd ki! Ha ezt megtetted, óriási lépést tettél Isten felé és kérünk, hogy vedd felünk a kapcsolatot az info@napihangzobiblia.hu e-mail címen.

Nem utolsó sorban: köszöntünk Jézus Krisztus és Isten családjában a megváltottak között!!! Kívánjuk, hogy az új életedben érett krisztusi tanítvánnyá válj és eljuss a Krisztusban ékeskedő érett kor szintjére!