A 365.RÉSZ KOMMENTÁRJA

 

A Malakiás harmadik fejezete már konkrétan beszél Keresztelő Jánosról, azaz a “hírnökről” vagy “Illésről”, aki elkészíti az Úr számára az utat és később ítéletet hirdet. De mivel kapcsolatban hirdet ítéletet? A tetteinkkel kapcsolatban, amit e testben tettünk. Ezzel tökéletesen összecseng a mai Jelenések rész, ahol Jézus a következő mondja: “Mindenkinek megadom, amit a tettei szerint megérdemel.”

Malakiás könyvében ismét előkerül az igazságosság kérdése és azok a bűnök, amik miatt Izrael csapásokban részesült. Mai nyelven ezek az okkultizmus, a különféle szexuális bűnök házasságon kívül és előtt, a hazugság és a hamis tanúskodás, a csalás, visszaélés az alkalmazottak és a hátrányos helyzetűek és más nemzetiségűek kiszolgáltatottságával.

Mondhatnánk, hogy de hát ez csak az Ószövetség! Azonban éppen a Jelenések mai részében van szó arról, hogy pontosan ezen bűnökben élők maradnak kívül Jeruzsálemen — még be sem tehetik a lábukat a tökéletes városba. Az Úr persze a bűnöket soha nem azért sorolja fel — ítéletet kilátásba helyezve — , hogy a hallgatóságot a földbe döngölje, hanem azért, mert lehetőséget ad folyamatosan a megtérésre — ne felejtsük el, hogy még tart a “ma”, azaz még tart az a kegyelmi időszak vagy korszak Isten időszámításában, amikor lehetőségünk van elfordulni a bűnöktől és az Úr szerető hívására válaszolni.

Ennek az időszaknak azonban egyszer vége szakad és érvénybe lép az, amit szintén Jézus nyilatkoztat ki a Jelenések mai részében: “Aki igazságtalan, maradjon továbbra is igazságtalan, aki gonosz, maradjon továbbra is gonosz, aki igaz, legyen továbbra is igaz, és aki szent, legyen továbbra is szent!” De a jó hír az, hogy még nincs vége és nem hajtotta végre bolygónkon Isten azt a rettenetes ítéletet, ami akkor következik be, amit a bibliai terminológiában “harag napjának” neveznek.

Nyitva van tehát a kapu mindenki előtt és ha a Napi Hangzó Biblián vagy valaki máson keresztül hallod, hogy Isten szól hozzád, ne utasítsd el, ne fordulj el tőle. Ha képes vagy a büszkeséget, a születésedtől fogva eltérő világnézeteket és minden más akadályt átlépni és megalázni magad Isten hatalmas keze alatt, akkor Istentől, a szellemből fogsz foganást megélni és új életet kezdeni. Ez csak ahhoz hasonlítható, mint mikor megszülettél. Ehhez kérlek keresd meg itt a holnapon a “Megtérés Jézus Krisztushoz” menüpontot és kövesd az ott leírtakat. Ha hittel mondod el a megtérők imáját, Isten új élettel ajándékoz meg és a fiává fogad.