1. RÉSZ (1Móz 1,1-2,25; Mt 1,1-2,12; Zsolt 1,1-6; Péld 1,1-6)

390 Ft

Hallgass bele!

Az első részt az Egyszerű Fordítású Bibliából olvasom fel. Bár ez nem minden résznél lesz így, soknál össze tudtam gyűjteni egy oldalra olvasható formában is a napi részeket, ha szeretnéd követni a hallottakat. A mai igeszakaszok ide kattintva érhetők el: Napi Hangzó Biblia 1. RÉSZ (1Móz 1,1-2,25; Mt 1,1-2,12)

Kategória:

Leírás

Az alábbi rész ízelítő a napi kommentárból, amely szintén elérhető a webáruházban. A mai bibliai részek hangfelvételét (mp3 formátumban) már most megvásárolhatod a “Kosárba rakom” gombra kattintva!

Azonban Jézus születésének az előzményei és a nemzetségi táblázat, amely a Máté evangéliumának az elején szerepel kissé szokatlan: nagy ugrásokkal jutunk el a Messiásig és ami még érdekesebb az az, hogy szerepel benne négy hölgy is: Támár, Ráháb, Ruth és Betsabé. A találós kérdés, hogy mi a közös ezekben a hölgyekben, amellett hogy egyáltalán nem kellene az akkori szokások szerint nőként szerepelniük a nemzetségi táblázatban? Az, hogy egyikük sem volt éppen szent életű: Támár prostituáltnak tettette magát, hogy gyereke születhessen, Ráháb maga prostituált volt, Ruth bálványimádó Moábitaként lett Boáz felesége, Betsabé pedig nem csak házzaságtörést követett el Dáviddal, hanem valószínűleg tudott arról is hogy Dávid tervezi Betsabé férje meggyilkolását.